Iza Grada 2
21231 Klis
021/240-292
021/549-651
Pon.- pet.
7:30 - 15:30
Rad sa strankama pon.- pet.
10:00 - 13:00
Općina Klis

Predstavljen projekt ‘Green LaMiS’

09.10.2024. / Projekti

U Domu kulture Jozo Buliga u Klisu održana je uvodna konferencija povodom predstavljanja projekta “Green LaMiS”. Ovaj inovativni projekt, financiran sredstvima Europske unije kroz program Interreg Central Europe, ima za cilj unaprijediti kvalitetu života u ruralnim područjima kroz razvoj održive mobilnosti.
Načelnik Općine Klis, Jakov Vetma, izrazio je zadovoljstvo sudjelovanjem u ovom prekograničnom projektu te naglasio važnost suradnje s međunarodnim partnerima. “Ovo je jedan od prekograničnih projekata koje Općina Klis provodi u suradnji sa svojim partnerima. Putem prekogranične suradnje i ovakvih projekata puno smo napravili za našu općinu”, izjavio je Vetma. On je također istaknuo kako projekt obuhvaća zemlje poput Italije, Mađarske i Njemačke, te dodao: “Mislim da ćemo od njih puno toga saznati i nešto novo naučiti”.
Projekt “Green LaMiS”, vrijedan ukupno 1,8 milijuna eura, od čega je 133 tisuće eura namijenjeno Općini Klis, donijet će brojne koristi za stanovnike ruralnih dijelova ove općine. Cilj projekta je poboljšanje i optimizacija društvenih usluga koje trenutno nisu dostupne ili su slabije razvijene u tim područjima. Vetma je naglasio kako se često događa da u središtima općina postoje svi potrebni sadržaji, dok u ruralnim dijelovima dolazi do nedostatka osnovnih usluga. “Želimo da svi naši stanovnici imaju jednaka prava, pogodnosti i mogućnosti”, istaknuo je načelnik.

Izvor: Dalmacijadanas

Skip to content