Iza Grada 2
21231 Klis
021/240-292
021/549-651
Pon.- pet.
7:30 - 15:30
Rad sa strankama pon.- pet.
10:00 - 13:00
Općina Klis

Mlade obitelji uz pomoć općine lakše do vlastitog doma

13.06.2023. / Politika

Na parcelama od oko 600 metara četvornih svoj dom u Klisu će izgraditi četiri mlade obitelji. Rezultat je to natječaja za zakup parcela i osnivanje prava građenja na nekretninama u vlasništvu Općine Klis radi izgradnje obiteljske kuće koji je Općina raspisala krajem veljače ove godine. Od ukupno šest ponuditelja njih četiri su ispunila uvjete natječaja i potpisali ugovor o pravu građenja. Prijašnjih godina Općina Klis ponudila je ukupno šest zemljišta u Prugovu, a sada će još četiri obitelji dobiti tu istu priliku na parcelama u Mihovilovićima u Klisu. Ugovori su potpisani na 99 godina, s mogućnošću stjecanja vlasništva nad istima nakon 10 godina. Zakupljene građevinske parcele komunalno su opremljene, a treba naglasiti i da su, odlukom Općinskog vijeća, svi oni koji su dobili pravo građenja oslobođeni plaćanja komunalnog doprinosa što za mlade obitelji, već u startu, predstavlja veliku uštedu.

– Sretan sam što se, kroz program zemljišta za mlade obitelji, nakon 10 godina, mlada obitelj vraća iz Njemačke. Naš je posao biti što bolji i osigurati ljudima uvjete života kakav zaslužuju. Općina Klis nastavit će s ovakvim i sličnim demografskim mjerama – istaknuo je Jakov Vetma, načelnik Općine Klis. Ovaj tjedan raspisat će se tako i novi natječaj za osnivanje prava građenja za još 13 zemljišta u Klisu.

Za zakup terena mogu se natjecati bračni ili izvanbračni parovi te samohrani roditelji koji u vlasništvu ne smiju imati nikakvu nekretninu koja rješava njihovo stambeno pitanje. Ponuditelj još mora biti hrvatski državljanin, ne stariji od 50 godina i s prebivalištem na području Općine Klis najmanje tri godine uoči raspisivanja nadmetanja.

Skip to content